januari 15, 2008

Därför är Zinzino brilliant

John Grapper på tidningen Financial Times skrev en lysande kolumn för några dagar sedan. Han berättar där hur han upptäckt det brillianta kaffekonceptet Nespresso från Nestlé och går sedan igenom varför det är lysande.

Likheterna mellan Nespresso och Zinzino är slående. Med reservation för att vi på MLM Nytt inte är några kaffeexperter så är produkten den samma. Dvs en kaffemaskin för hemmabruk som matas med pods. Den andra stora likheten är affärsmodellen, som kombinerar försäljning av en kaffemaskin med prenumeration på kaffepods. Ytterligare en likhet är att större delen av försäljningen inte sker i butik. Det är bara för själva maskinen som Nespresso använder sig av butiker.

Konceptet med att ha ett kafé hemma kallar John Grapper för “affordable luxury”, överkomlig lyx.

Nog med ord från oss på MLM Nytt, läs istället vad John Grapper skriver. Det är obligatorisk läsning för alla som jobbar med Zinzino.

Financial Times: Lessons from Nestlé’s coffee break

Etiketter:

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Zinzino är best med sin nya maskin Oh Espresso!!!

januari 23, 2008  
Anonymous Anonym sa...

Dette er bra sluk sal det være vet dere

januari 30, 2008  
Anonymous Anonym sa...

dette er bra dere har lkar å få til fortsett slik så kommer dere langt

januari 30, 2008  
OpenID euroman sa...

Den nya espresso maskinen från Malongo (Oh expresso) som zinzino har ensamrätt på i Skandinavien kommer att bli en ännu större succe! :)

februari 17, 2008  
Blogger Bogg sa...

Zinzino använder uppföljaren till E.S.E pods. Vars enda skillnad är en tunn pappcirkel runt kaffedelen... Lite som att sminka en gris...

december 07, 2009  

Skicka en kommentar

<< Startsida