januari 05, 2010

MLM-företag har 33 % av marknaden i Ryssland

MLM-branschen har sedan början av 1990-talet haft en stark tillväxt i Ryssland. Ny statistik från Direct Selling Association (DSA) visar nu att MLM-företag står för 33 % av all försäljning av parfym och smink i landet.


Störst av alla företag är svenska Oriflame med 7,7 % av marknaden, tätt följt av amerikanska Avon med en marknadsandel på 7 %. Sedan kommer Mary Kay, Amway och Faberlic. Dessa fem företag står för 70-75 % av direkthandeln enligt DSA. Analytiker räknar med att både Oriflame och Avon kommer att ha ökat sin försäljning med minst 10 % under 2009.

Etiketter: , , , , , ,

juli 06, 2008

Avon lanserar James Bond 007-parfym

Den amerikanska kosmetika-giganten Avon lanserar inom kort en ny James Bond-parfym. Bond Girl 007 är en parfym för kvinnor och den lanseras tillsammans med Gemma Arterton, som spelar Agent Fields i den kommande Bond-filmen "Quantum of Solace"

Bond Girl 007 kommer tillsammans med Gemma Arterton att lanseras globalt och backas upp av TV-reklam och tidningsreklam. Parfymen kommer självklart även att finnas med i produktkatalogerna som skickas ut till 5 miljoner Avon-representanter runt om i världen.

Etiketter:

januari 22, 2007

Avon lanserar mobiltelefoni i Polen

Den amerikanska MLM-jätten Avon, som säljer kosmetika runt om i världen, lanserar mobiltelefoni i Polen. Avon har skrivit avtal med France Telecom's polska dotterbolag Telekomunikacja Polska.

Avon blir den andra aktören som erbjuder mobiltelefoni som virtuell operatör i Polen. Den första var tyska Commerzbank's polska verksamhet som lanserade mobiltelefoni i december 2006.

Avon's mobiltelefoni lanseras våren 2007 och kommer då att erbjudas via företagets 200.000 polska konsulenter.

Etiketter: