januari 05, 2010

MLM-företag har 33 % av marknaden i Ryssland

MLM-branschen har sedan början av 1990-talet haft en stark tillväxt i Ryssland. Ny statistik från Direct Selling Association (DSA) visar nu att MLM-företag står för 33 % av all försäljning av parfym och smink i landet.


Störst av alla företag är svenska Oriflame med 7,7 % av marknaden, tätt följt av amerikanska Avon med en marknadsandel på 7 %. Sedan kommer Mary Kay, Amway och Faberlic. Dessa fem företag står för 70-75 % av direkthandeln enligt DSA. Analytiker räknar med att både Oriflame och Avon kommer att ha ökat sin försäljning med minst 10 % under 2009.

Etiketter: , , , , , ,

juli 19, 2008

Mary Kay laddar för gigantiskt konvent

Mary Kay laddar för ett gigantiskt konvent i Dallas under slutet av juli. Över 35.000 oberoende säljrepresentanter från över 30 länder förväntas komma. De kommer att delta på utbildningar och motivationsmöten.

Kosmetikaföretaget Mary Kay är kända för att ge sina bästa representanter rosa Cadillacs och under årets konvent kommer man att ge bort 829 bilar.

På konventet kommer inte bara 35.000 Mary Kay-kvinnor att komma, närmare 2.700 av dem kommer även att ta med sig sina män.

Mary Kay är sedan 11 år tillbaka det bäst säljande märket inom ansiktshudvård och färgkosmetik i USA och har rönt stor uppskattning och respekt runt om i världen. Företaget omsätter globalt mer än 25 miljarder kronor i 34 länder runt om i världen. I dag bedriver fler än 1,5 miljoner kvinnor sina fristående verksamheter i 34 länder runt om i världen.

Etiketter: