december 05, 2009

Natures of Scandinavia presenterar sig

Natures of Scandinavia fick något av en nystart i samband med att Oriflames tidigare koncernchef Sven Mattsson kom till företaget i början av 2007. Han köpte hälften av företaget och blev en aktiv ägare, vilket snabbt började visa sig i företagets profil. Sedan dess har Natures of Scandinavia blickat framåt och utvecklat sitt utbud av produkter.

Nedan är en video där Natures of Scandinavia presenterar sitt företag och sin affärsmöjlighet.

Etiketter: ,

juni 12, 2008

Natures of Scandinavia lanserar "snabbmat"

Natures of Scandinavia lanserar något oväntat "snabbmat". Nu är det inte snabbmat i form av BigMac, utan ett antal nyttiga grönsakssoppor i pulverform.

Produkten heter Organic Soup och är en kalorisnål grönsakssoppa och innehåller bla tomat, morot och pumpa. Sopporna innehåller inga tillsatser. Organic Soup ska vara rik på lykopen och betakaroten, som båda är kraftfulla antioxidanter.


Det är soppor som går snabbt att tillaga, det enda kunden behöver göra är att koka upp vatten och röra ner innehållet. Varje förpackning innehåller fem påsar, vilket också motsvarar fem portioner.

Det är mycket som har hänt inom Natures of Scandinavia sedan Sven Mattsson engagerade sig i företaget. Förutom om en omfattande uppfräschning av design och produktsortiment så är också krafterna tillbaka bland företagets distributörer.

Etiketter:

mars 14, 2007

Nature's of Scandinavia får Oriflame-kraft

Sven Mattsson, tidigare koncernchef för Oriflame Cosmetics, blir hälftenägare i Nature's of Scandinavia. Den andra hälften av företaget ägs av grundaren Magnus Ahlén.

Nature’s tillverkar och marknadsför egna varumärken av konsumentprodukter inom hälsa, skönhet och rengöring för hemmet. Entreprenörerna Lars Mürbeck och Magnus Ahlén etablerade Nature’s 1993. Tillsammans har de byggt Nature’s till ett av de ledande skandinaviska direktförsäljningsbolagen. Huvudkontoret med distribution och tillverkning är beläget i Mölndal, söder om Göteborg.

”Sedan Lars sålde sin andel i början på 2006 har jag haft som ambition att finna en stark partner. Jag kan inte tänka mig någon bättre än Sven som har en gedigen och internationell erfarenhet av direktförsäljning. Vi går en mycket spännande framtid till mötes, parallellt med att det blir en nytändning för bolaget”, säger Magnus Ahlén.

”Efter att ha haft 17 år med en fantastisk utveckling på Oriflame är det en ynnest att skapa förutsättningarna för en ny global direktförsäljningsjätte tillsammans med Magnus. Våra respektive erfarenheter från branschen och gemensamma synsätt på framtiden, i kombination med mycket kompetenta distributörer, ger oss både styrka och en konkurrenskraftig position. Att engagera mig i Nature’s är som att påbörja ”andra halvlek” med en ny taktik och laguppställning”, säger Sven Mattsson.

Sven Mattsson och Magnus Ahlén ser sig som aktiva ägare med målet att attrahera och engagera ett starkt management team som skall drivas av ett utpräglat entreprenörs- och affärsmannaskap. Genom Nature’s tillverkningsbolag GMP Factory, produktkunnandet och ett accelererat fokus inom ”wellness” segmentet, ser man stora tillväxtmöjligheter.

Affärsplanen som distributörerna arbetar genom kommer att utvecklas och ytterligare förstärkas. Ledstjärnan är att alltid ge säljkåren de rätta förutsättningarna. Nature’s koncernen skall i huvudsak öka försäljningen genom organisk tillväxt men kommer även att överväga förvärv av bolag med närliggande marknadsföring. ”Direktförsäljning är en dynamisk och växande distributionsform som ligger i tiden; personlig service, hemleverans och där du handlar av en person du känner och kan lita på”, avslutar Magnus Ahlén och Sven Mattsson.

Etiketter: